Thursday, May 07, 2015
SIROP DE FLORI DE LILIAC
Ingrediente:
300 g flori (fără partea verde, numai petalele)
zeamă de la o lămâie
1 kg zahăr
1,2 l apă
o bucățică de vanilie
Florile se culeg dimineața, pe răcoare și trebuie să nu fie stropite cu pesticide.
Preparare :
Se curăță bine florile, se aleg numai petalele, se spală și se scurg.
Se frământă petalele cu zeama de lămâie,într-un castron, astfel se va păstra culoarea
Se pune apa la fiert și când clocotește se adaugă florile și se mai fierb 10 minute
Se lasă la infuzat peste noapte, în vasul acoperit
Se strecoară și în lichidul rezultat se adaugă zahărul și o bucățică de vanilie, se fierbe și când dă în clocot se adună toată spuma, se șterg pereții vasului cu un burete umed, să se îndepărteze tot zahărul adunat pe pereti și se mai fierbe 30 min.
Se toarnă fierbinte în sticle, se capsează (leagă cu celofan) și se pun la răcit într-o pătură.
Cănd s-a răcit bine se transferă în cămară.
Se mai pot face siropuri din flori de mac, salcâm,soc, trandafiri, tei, păpădie,mentă;
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment