- 1 cană brânză de vaci (300g)
- 1 cană făină (300g)
- 3 ouă
- 1 conservă boabe porumb
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- condimente : pătrunjel,semințe de chimion, sare, piper,boia de ardei
- ulei pentru prăjit
Preparare :
- se amestecă brânza de vaci și ouăle cu un tel
- se adaugă porumbul scurs bine de apă
- se adaugă condimentele
- se încorporează cu grijă făina și bicarbonatul (cu mișcări de jos în sus)
- se incinge tigaia, se adaugă uleiul
- în uleiul încins se pune din aluat cu lingura, câte trei linguri pentru o chiftea
- se prăjesc chiftelele pe ambele pârți până devin aurii, cam 3 min pe fiecare parte
- chiftelele se păstrează calde pâmă în momentul servirii (la cuptor)
- se servesc cu diverse sosuri, rucola, salată de ardei copți, ochiuri românești, bacon fript
No comments:
Post a Comment