Thursday, May 28, 2015

CHIFTELE DE PORUMB

Ingrediente :

  • 1 cană brânză de vaci (300g)
  • 1 cană făină (300g)
  • 3 ouă
  • 1 conservă boabe porumb
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • condimente : pătrunjel,semințe de chimion, sare, piper,boia de ardei
  • ulei pentru prăjit

Preparare :
  1. se amestecă brânza de vaci și ouăle cu un tel
  2. se adaugă porumbul scurs bine de apă
  3. se adaugă condimentele
  4. se încorporează cu grijă făina și bicarbonatul (cu mișcări de jos în sus)
  5. se incinge tigaia, se adaugă uleiul
  6. în uleiul încins se pune din aluat cu lingura, câte trei linguri pentru o chiftea
  7. se prăjesc chiftelele pe ambele pârți până devin aurii, cam 3 min pe fiecare parte
  8. chiftelele se păstrează calde pâmă în momentul servirii (la cuptor)
  9. se servesc cu diverse sosuri, rucola, salată de ardei copți, ochiuri românești, bacon fript 

No comments: