Wednesday, August 07, 2013

SALATĂ DE VARĂ CU JUMĂRI PROASPETE


1.JUMĂRI DE PORC




     Avem nevoie de o bucată frumoasă de slănină de porc de pe spate si puțină osânză.Se îndepărtează șoriciul cu ajutorul unui cuțit foarte ascuțit.Slănina se taie cuburi mari, cam de 5-6 cm, iar osânza bucăți mai mari pentru că se topește prima.Intr-o cratiță punem la fund osânza și deasupra bucățile se slănină.Punem cratița pe foc mic, să se topească încet slănina, nu suntem interesați să o frigem, ci să o topim.Amestecăm cu o lingură de lemn, să nu se prindă , mai ales la începutul procesului trebuie avut grijă.Jumerele sunt gata când au o culoare frumoasă aurie.Scoatem una și o tăiem: mijlocul trebuie să fie uscat, să fie bine pătrunse, să nu se mai vadă slănina.Când suntem convinși că sunt gata, le scoatem cu spumiera și le presăm puțin, să scurgem bine grăsimea.Le aranjăm frumos pe platou și le sărăm.

 


jumari proaspete de porc
     Untura rezultată o strecurăm intr-un vas care se dă la rece.Este muuult mai sănătoasă decăt orice unt sau margarina sau ulei.Este naturală, conține colesterolul cel bun, nu cel din produsele hidrogenate.Este bun de folosit la aluat fraged, la prăjit cartofi sau ca atare uns pe o bucată de pâine proaspată, cu sare și boia de ardei...
 
 
2.SALATĂ DE VARĂ
 
Ingrediente:
  • 1 ceapă                                                                
  • 2 ardei
  • 2 roșii
  • 2 castraveți cornișon
  • 1 feliuță de brânză tare de oaie
  • 2 ouă fierte tari
  • 1 lingură ulei
  • zeamă de lămâie, sare piper
  • câteva fire de mărar (opțional)
Salata de vara
 
Curățăm și tocăm ceapa.Într-un bol punem ceapa și o frecăm cu puțină sare. 
Ardeii îi curățăm de cotor și îi tăiem rondele.
Roșile le curățam de partea verzui albicioasă de lângă cotor și le tăiem felii.
Castraveții îi curățăn de coajă și îi tăiem felii.
Amestecăm toate legumele în bolul cu ceapa și  adăugăm ulei sare și zeama de la 1/2 lamâie.
Curățăm ouăle fierte și le tăiem rondele.
Brânza o tăiem cubulețe.
Adăugăm in bolul cu legume brânza și ouăle.Amestecăm doar puțin, presărăm piper și marar tocat.
 


 

No comments: