Ingrediente:
|
ardei umplut cu soia |
- 6 ardei frumoși potriviți pentru umplut
- 1/2 cană orez
- 1/2 pungă soia boabe
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1/2 cană praz tocat
- pătrunjel tocat
- 1 l suc de roșii
- ulei
- sare, piper, vegeta, zahăr, o foaie de dafin
Preparare:
- se căpăcesc ardeii și se scoate cotorul
- ceapa se toacă mărunt
- morcovul se rade
- se încinge ulei într-o tigaie
- se adaugă ceapa tocată și se sotează până devine translucidă
- se adaugă morcovul și se sotează puțin
- se adaugă orezul și se soteaă până devine transparent
- se adauga vegeta,sare,piper și o cană de apă
- se lasă pe foc până scade apa
- se amestecă orezul astfel pregătit cu granulele de soia scurse (după ce fost lăsate la umflat în apă fierbinte)
- se potriveste umplutura de gust, se adaugă pătrunjelul tocat
- se umplu ardeii
- într-o cratiță se pune ulei la încins, apoi se așează ardeii și se prăjesc pe toate părțile
- se adaugă suc de roșii, o linguriță de zahăr si foaia de dafin
- se fierbe, sub capac, până se înmoaie ardeii (la nevoie se mai adaugă apă fierbinte)
Se servește ca atare sau se presară cu zahăr.
|
ardei umplut cu soia |
No comments:
Post a Comment