Wednesday, March 19, 2014

PLĂCINTĂ CU MERE -de post

Ingrediente :

  • 300 g făină
  • 7 linguri zahăr
  • 1/3 cană apă
  • 60 ml ulei
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • zahăr pudră cu zahăr vanilat
  • praf de scorțișoară
  • 1 kg mere

Preparare :

  • merele se decojesc și se dau pe răzătoarea mare, se adaugă 2 linguri zahăr si 1/2 linguriță praf de scorțisoară.Se lasă la odihnă.
  • se face un aluat din făină, zahăr, ulei, apă, puțină sare și praf de copt.Nu se frământă, prea mult, să fie omogen și să nu se lipească.Se lasă la odihnă cam 5 minute.
  • se împarte aluatul în două și se întind două foi.
  • în tava de copt tapetată cu margarină și făină, se pune prima foaie, se presară puțin gris,apoi se pun merele stoarse de zeamă și a doua foaie.
  • se înțeapă plăcinta cu furculița, din loc în loc
  • se coace în cuptorul încins , cam 40 min
  • se servește presărată cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat

               În loc de mere se poate folosi marmeladă de prune, peste care se pune miez de nucă mărunțit, sau umplutură de nucă măcinată, sau  umplutură de dovleac ( miezul de dovleac se dă prin robot și se prăjește în 2 linguri de ulei, cu zahăr, coajă de lămâie, scorțișoară, vanilie, până se evaporă lichidul lăsat de dovleac)

No comments: