- 500 g linte
- 2 caței usturoi
- 3-4 linguri ulei măsline
- 2 linguri semințe muștar
- 3 linguri smântână
- 1 lingură capere din conservă
- 1 lingură oțet balsamic
- zeama de lămâie
- sare, piper, zahăr după gust
- 1 legătură pătrunjel tocat
Preparare:
- Lintea se spală, se ține 1-2 ore în apă calduță, se scurge și se pune într-o cratiță. Se acoperă cu apă - cantitate dublă față de linte - și se fierbe pe foc mare.
- Uleiul de măsline se amestecă bine cu oțetul balsamic, sucul de lamaie, zahăr, piper și sare. Se adaugă usturoiul bine zdrobit și pătrunjelul verde tocat mărunt. Se adugă smântâna, semințele de muștar si caperele.
- Lintea fiartă și scursă se pune în acest sos și se amestecă bine.
No comments:
Post a Comment