- 1 conopidă mai mică
- 250g ciuperci brune
- 1 pahar lapte de soia
- 2 caței usturoi
- 500g paste
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină
- zeamă de lămâie
- pătrunjel verde tocat
- sare, piper
Preparare:
- conopida se rupe buchețele
- ciuperciule se taie în patru
- se amestecă bine conopida și ciupercile cu o lingură de ulei, sare și piper
- se coc legumele în cuptorul încins cam 20 min, așezate în tavă pe un singur strat
- se fierb pastele conform indicațiilor de pe pachet și se scurg
- într-o cratiță se încinge 1 lingură de ulei și se călește usturoiul tocat mărunt
- se adaugă o lingură de făină și se stinge cu un pahar lapte de soia
- se fierbe până se îngroașă, se face un sos alb
- se adaugă sare, piper și puțină zeamă de lămâie
- se adaugă pastele, conopida și ciupercile coapte ,și dacă este necesar, încă puțină apă în care au fiert pastele
- se presară pătrunjel verde tocat
- opțional, se rade deasupra cașcaval vegetal sau tofu
No comments:
Post a Comment