- 5 ouă
- 3 roșii
- 3 cepe
- 1 liguriță ghimbir ras
- 2 căței usturoi pisați
- 1 ardei iute curățat de nervuri și semințe, tocat- opțional
- 1 linguriță semințe chimen
- 2 lingurițe boia de ardei dulce
- 1/2 linguriță praf curry
- 1/2 linguriță praf fenicul
- 1/2 frunză dafin
- 1 cuișor
- 1 praf de scorțișoară
- 1 praf de nucșoară
- sare, piper
- 3 linguri ulei
- 1/ 2 cană apă
Preparare:
- se decojesc roșiile și se taie cuburi
- se curăță ceapa și se taie peștișori
- se încinge uleiul și se adaugă semințele de chimen, se lasă să pocnească
- se adaugă ghimbirul și usturoiul, se amestecă puțin să se elibereze aromele, cam 1 minut
- se adaugă ardeiul iute
- se adaugă ceapa, sarea și se prăjește până devine aurie
- se adaugă roșiile și restul condimentelor și se sotează până se înmoaie
- se completează cu apa și se mai fierbe până se obține un sos mai gros
- se sparg cu grijă ouăle peste sos, se acoperă cu capac și se ține la foc mic până sunt făcute ouăle.
No comments:
Post a Comment