Ingrediente:
|
ciorbă de fasole boabe - de post |
- 1/2 cană praz verde tocat
- 2 căței usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei verde
- 1/2 conservă roșii tăiate
- 1 conservă basole boabe
- 1-2 linguri gogoșari în sos de roșii
- pătrunjel verde tocat
- sare, vegeta, boia de ardei
- 1 lingură ulei
Preparare:
- usturoiul se toacă mărunt
- morcovul se rade prin răzătoarea mare
- ardeiul se curăță de cotor și se taie fâșii
- se încinge uleiul într-o oală potrivită
- se călește usturoiul și morcovul ras câteva minute
- se adaugă prazul și ardeiul și se călesc până de înmoaie
- se adaugă boiaua
- se adaugă roșiile, fasolea și gogoșarii
- se completează cu apă
- se adaugă vegeta
- se fierbe până sunt moi legumele
- se potrivește de sare și se adaugă pătrunjelul tocat
Se servește cu salată de
ardei murați cu varză, asezonată cu ulei de semințe de dovleac.
|
salata de ardei murați cu varză |
No comments:
Post a Comment