- 2 dovlecei
- 4 linguri făină de năut (măcinati boabele uscate de năut cu râșnița de cafea)
- 2 linguri făină de grâu integrală (merge și albă)
- 1 lingură gris ( sau făină de orez)
- 1 linguriță semințe chimion
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 linguriță boabe coriandru măcinat
- 1 linguriță praf usturoi
- un praf de curry
- 1/2 linguriță de sare
- 1/4 cană de apă
- ulei pentru prăjit
Preparare:
- dovleceii se curăță și se taie felii subtiri.
- restul ingredientelor se amestecă și se prepară o maia mai groasă care se lasă la odihnit cam 5 min.
- se încinge ulei într-o tigaie
- feliile de dovlecel se scufundă în maia și se prăjesc pe ambele parți până se rumenesc, cam 2 min.
- se scot pe un platou cu hârtie absorbantă
-
sursa de inspiratíe :bucatarieindiana.wordpress.com
No comments:
Post a Comment