- 250g ciuperci champignon brune
- 2 ceapă mare
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină (cu vârf)
- 1 lingură boia
- 4 căni supă de legume (sau 4 căni apă și un cub pt. supă)
- 1/2 cană lapte de soia
- sare,piper
- 1 legătură mărar
- puțină zeamă de lămâie
Preparare:
- ceapa se toacă
- ciupercile se feliază
- se încinge ulei într-o oală de supă
- se adaugă ceapa și se călește până devine sticloasă
- se adaugă ciupercile și se călesc până se evaporă zeama lăsată de ciuperci, cam 10 min
- se adaugă făina și boiaua și se prăjesc puțin, amestecând cu grijă să nu se ardă
- se stinge cu supa de legume
- se reduce focul și se lasă să fiarbă incet cam 10 minute
- se potrivește de sare și piper
- se adaugă laptele, zeama de lămâie și mărarul
- se ia de pe foc și se servește cu pâine prăjită sau crutoane
No comments:
Post a Comment