Thursday, March 20, 2014

ICRE FALSE -de post

icre false de conopida
Ingrediente:
  • 1 cană lapte de soia
  • 2 căni ulei
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță muștar
  • sare după gust
  • 1 conopidă
  • 1/2 ceapă albă






Preparare:

maioneza:

  1. uleiul și laptele trebuie neaparat să aibă aceeași temperatură (puneți-le în bucătărie de cu seara)
  2. într-un vas adânc, se pune o cană de lapte și două de ulei (și zahărul dacă se dorește)
  3. se introduce blenderul vertical până la fund și se mixează fără să-l ridicăm, 2 minute
  4. se ridică încet blenderul și se mixează până se încorporează uleiul și laptele
  5. se adaugă zeama de lămâie și se mai mixează până se leagă bine
  6. se adaugă muștarul, sarea, piperul
icrele ( sau conopida :) )
  • se fierbe conopida în apă cu sare, nu prea mult că se flecește
  • se strecoară și se lasă la răcit, apoi se strivește cu furculița, să rămână o textură asemănătoare cu icrele
  • se amestecă cu maioneza și cu ceapă tocată mărunt
  • se potrivește de sare
  • dacă se doresc icre roșii, se adaugă puțină boia

  •  

    No comments: