- 300-350 g făină
- 10 linguri apă
- 5 linguri făină
- 3 linguri oțet
- se amestecă toate ingredientele,până se obține un aluat elastic, bun de întins.La nevoie se mai adaugă apă sau făină.
- se lasă aluatul cam 10 minute, după care se înparte în patru și se întind patru foi pe masa de lucru presărată cu făină.Se presară cu făină și foile, în timp ce le întindem.
- 1 kg dovleac de copt, ras
- 8 -9 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
- 1 mână stafide
- 1 plic zahăr vanilat
- scorțișoară
- se prăjește dovleacul în ulei, cu zahărul, scorțișoara și stafidele, până se evaporă lichidul lăsat
- se lasă la răcit
Asamblare:
- se pune umplutura pe 3/4 din suprafața foii și se rulează.Se obțin patru rulouri.
- se pun cele patru rulouri în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină
- se ung rulourile cu ulei
- se coc la foc moderat până se rumenesc
- se pudrează cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat
No comments:
Post a Comment