- 150 -200 g făină (cam o cană)
- 1 cană morcov ras pe răzătoarea mică
- 100 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml apă minerală
- 1 plic praf de copt
- scorțisoară măcinată
- coajă rasă de lămâie
- 1 cană miez de nucă mărunțit
- se mixează bine uleiul și zahărul
- se adaugă morcovul și apa minerală
- se încorporează făina amestecată cu praful de copt
- se adaugă scorțișoara și coaja de lămâie
- compoziția obținută (moale ca la chec), se toarnă în tava de copt unsă cu ulei și tapetată cu făină
- se presară nucile
- se coace în cuptorul încins, cam 30 min
- se taie după ce s-a răcit
sos de ciocolată : se fierb 3 linguri de apă cu 200 g zahăr, 3 linguri cacao și 50 g margarină, până se îngroașă
No comments:
Post a Comment