Thursday, March 27, 2014

PRĂJITURĂ CU MORCOV

Ingrediente:
  • 150 -200 g făină (cam o cană)
  • 1 cană morcov ras pe răzătoarea mică
  • 100 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă minerală
  • 1 plic praf de copt
  • scorțisoară măcinată
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 cană miez de nucă mărunțit
Preparare:
  1. se mixează bine uleiul și zahărul
  2. se adaugă morcovul și apa minerală
  3. se încorporează făina amestecată cu praful de copt
  4. se adaugă scorțișoara și coaja de lămâie
  5. compoziția obținută (moale ca la chec), se toarnă în tava de copt unsă cu ulei și tapetată cu făină
  6. se presară nucile
  7. se coace în cuptorul încins, cam 30 min
  8. se taie după ce s-a răcit
se servește pudrată cu zahăr praf amestecat cu zahăr vanilat,  sau cu sos de ciocolată
sos de ciocolată : se fierb 3 linguri de apă cu 200 g zahăr, 3 linguri cacao și 50 g margarină, până se îngroașă

No comments: