- 1 crap mare de Dunăre
- 3 linguri sos piccorele
- 2-3 cepe
- 2-3 căței usturoi
- 1-2 morcovi + orice alte legume (țelină,păstârnac,ardei,praz,roșii, un măr)
- câteva feliuțe ghimbir
- câteva semințe de coriandru
- 2-3 felii lămâie
- 3 linguri ulei
- 1/2 cană vin alb
- sare,piper,condimente
- peștele se curăță de solzi și de interior, se spală bine și se sărează
- se freacă bine peștele cu sosul piccorele și pe exterior și pe interior
- ceapa și morcovul se curăță și se feliază
- usturoiul nu se curăță, doar se zdrobește puțin cu lama cuțitului
- în tava de copt unsă cu ulei se așează legumele feliate iar deasupra lor peștele
- se pune usturoiul, ghimbirul și restul condimentelor, se ornează cu felii de lămâie
- se toarnă deasupra ulei și vinul
- se acoperă cu folie de aluniniu
- se coace în cuptor
- se ia folia și se mai coace până se rumenește frumos (dacă este nevoie se mai adaugă apă)
Se servește cu mămăligă și sos de usturoi.
No comments:
Post a Comment