Tuesday, March 25, 2014

CRAP LA CUPTOR

Ingrediente:
  • 1 crap mare de Dunăre
  • 3 linguri sos piccorele
  • 2-3 cepe
  • 2-3 căței usturoi
  • 1-2 morcovi + orice alte legume (țelină,păstârnac,ardei,praz,roșii, un măr)
  • câteva feliuțe ghimbir
  • câteva semințe de coriandru
  • 2-3 felii lămâie
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 cană vin alb
  • sare,piper,condimente
Preparare:
  1. peștele se curăță de solzi și de interior, se spală bine și se sărează
  2. se freacă bine peștele cu sosul piccorele și pe exterior și pe interior
  3. ceapa și morcovul se curăță și se feliază
  4. usturoiul nu se curăță, doar se zdrobește puțin cu lama cuțitului
  5. în tava de copt unsă cu ulei se așează legumele feliate iar deasupra lor peștele
  6. se pune usturoiul, ghimbirul și restul condimentelor, se ornează cu felii de lămâie
  7. se toarnă deasupra ulei și vinul
  8. se acoperă cu folie de aluniniu
  9. se coace în cuptor
  10. se ia folia și se mai coace până se rumenește frumos (dacă este nevoie se mai adaugă apă)


Se servește cu mămăligă și sos de usturoi.

No comments: