Wednesday, March 05, 2014

FALAFEL LIBANEZ -de post

Ingrediente:
  • 2 căni năut
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură coriandru
  • câteva frunze de mentă
  • 1 ceapă roșie
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • sare, piper, nucșoară, sau alte condimente la alegere (chimen măcinat, coriandru măcinat, ardei iute)

Preparare:

Lăsați boabele de năut în apă rece, peste noapte.
Puneți ceapa și verdețurile în robot și mixați bine. Strecurați năutul și il pasați în robot, sa aibă o consistență granulată.Transferați într-un bol și adăugați făina, bicarbonatul și condimentele.Se obține o pastă care trebuie să fie ca o pastă de mici.Pentru a obține consistența dorită se mai adaugă făină sau apă, după caz.Se ține pasta la frigider cam 30 min, după care se formează bile plate, ca la hamburgeri, care fie se prăjesc în ulei, fie se coc la cuptor.
     Dacă se coc la cuptor, se așează în tava de copt și se dau la cuptorul încins la 200 grade și se lasă pe o parte până se rumenesc, după care se întorc să se rumenească și pe cealaltă parte.
     Dacă se prăjesc, se trec prin făină sau prin pesmet și se scufundă în ulei mult, foarte bine încins.

No comments: