Thursday, March 20, 2014

PATEU DE LINTE

Ingrediente:
  • 300g linte
  • 1 fir praz
  • 1 ceapă
  • 2 linguri sos piccorele
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei
  • verdețuri aromate (pătrunjel, măghiran, etc)

Preparare:
  1. lintea se fierbe în apă puțin sărată, la o cană de linte, 3 căni apă, cu o ceapă întreagă, curățată
  2. se scurge bine după ce a fiert, se lasă la răcit
  3. se călește prazul în uleiul încins, se adaugă sare, piper, piccorele și ierburile aromatice.În loc de sosul piccorele se pot adăuga un gogoșar sau un ardei roșu și se călesc cu prazul până se înmoaie și se evaporă tot sucul lăsat.
  4. se ia de pe foc și se adaugă lintea fiartă împreună cu ceapa
  5. se mixează cu blenderul vertical până se obține pateul
  6. se potrivește de gust, sare, piper

No comments: