- 300g cartofi albi
- 150 ml apă
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriță sare
- 150 ml ulei
- 1 cană făină
- 1 plic drojdie uscată sau un cub brojdie proaspătă
- ulei pentru prăjit
Preparare:
- Cartofii se fierb în coajă ,apoi se curăță cât sunt încă călduți și zdrobesc cu furculița, într-un castron.
- Se adaugă 50 ml apă călduță, 3 linguri zahăr, o linguriță de sare și drojdia.
- Se lasă 5 min drojdia să se umfle, apoi se adaugă 150 ml ulei și făină cat cuprinde, să rezulte un aluat potrivit de tare.
- Se lasă la dospit o oră, apoi se golește pe masa presărată cu făină și se mai frământă cam 5 min.
- Se mai lasă la dospit pe masă încă 10-15 min.
- Se întinde o foaie groasă de cca 2-3 cm grosime, se taie crofnele cu un pahar mai mic in circumferință și se prăjesc în ulei incins.
- Se tăvălesc prin zahăr măcinat amestecat cu zahar vanilat.
No comments:
Post a Comment