Thursday, March 06, 2014

CROFNE CU CRUMPI (cartofi)

Ingrediente:

  • 300g cartofi albi
  • 150 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 150 ml ulei
  • 1 cană făină
  • 1 plic drojdie uscată sau un cub brojdie proaspătă
  • ulei pentru prăjit


Preparare:

  1.   Cartofii se fierb în coajă ,apoi se curăță cât sunt încă călduți și zdrobesc cu furculița, într-un castron.
  2.   Se adaugă 50 ml apă călduță, 3 linguri zahăr, o linguriță de sare și drojdia.
  3.   Se lasă 5 min drojdia să se umfle, apoi se adaugă 150 ml ulei și făină cat cuprinde, să rezulte un aluat potrivit de tare.
  4.   Se lasă la dospit o oră, apoi se golește pe masa presărată cu făină și se mai frământă cam 5 min.
  5.   Se mai lasă la dospit pe masă încă 10-15 min.
  6.   Se întinde o foaie groasă de cca 2-3 cm grosime, se taie crofnele cu un pahar mai mic in circumferință și se prăjesc în ulei incins.
  7.   Se tăvălesc prin zahăr măcinat amestecat cu zahar vanilat.

No comments: