maioneza falsa |
- 1 cană lapte (sau pentru varianta de post lapte de soia)
- 2 căni ulei
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță muștar
- 1 linguriță zahăr _ opțional
- sare, piper
Preparare:
- uleiul și laptele trebuie neaparat să aibă aceeași temperatură (puneți-le în bucătărie de cu seara)
- într-un vas adânc, se pune o cană de lapte și două de ulei (și zahărul dacă se dorește)
- se introduce blenderul vertical până la fund și se mixează fără să-l ridicăm, 2 minute
- se ridică încet blenderul și se mixează până se încorporează uleiul și laptele
- se adaugă zeama de lămâie și se mai mixează până se leagă bine
- se adaugă muștarul, sarea, piperul
se poate folosi în perioada postului, varianta cu lapte de soia, servită cu pastă de conopidă, sau salată rusească, salată de vinete, chiftele de post , pakoras sau falafel, etc
se mai poate face maioneza falsă folosind 1 lingură muștar,60 ml lapte condensat, 150ml ulei, zeama de la 1/2 lămâie și sare, se amestecă bine chiar și într-un shaker, sau un vas adânc se amestecă cu o lingură de lemn, iar la sfârșit se amestecă cu smântână sau iaurt.
maioneza |
se poate face o crema de ciocolată delicioasă, înlocuind muștarul sarea și piperul cu 1/2 cană zahăr pudră, un vârf de cuțit de sare, esență de vanilie sau rom și patru linguri de cacao pudră.
crema de ciocolata cu capsuni |
No comments:
Post a Comment