Thursday, October 24, 2013

ALUAT PIZZA a la JAMIE OLIVER

Am văzut asta la televizor, am încercat, e o grozăvie....

Ingrediente aluat:
  • 800 g făină
  • 200 g griș
  • 2 plicuri drojdie
  • 1/2 cană zahăr
  • un praf de sare
  • ulei de măsline
  • o cană apă caldă


Preparare:
 
 
     Pe masa de lucru  punem făina, grișul și puțină sare.Le amestecăm.
     Drojdia cu zahărul le dizolvăm în apă caldă.
     Facem o groapă în făină și turnăm apa în care am dizolvat drojdia.
     Adăugăm uleiul și începem să amestecăm cu mâna aducând făina spre centru până obținem un aluat.Dacă este nevoie mai adăugăm apă caldă.
     Frământăm bine până aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.Formăm un boț pe care îl punem într-un castron uns cu ulei de măsline.Acoperim cu un prosop de bucătărie ud și punem la căldură, cam 2 ore, să crească aluatul.
     Transferăm aluatul pe masa de lucru presărată cu făină, îl frământăm puțin, îl împărțim în 2-3 parți egale, depinde cât de gros vrem să fie blatul de pizza.
     Formăm pizza rotunde cu mâna.
     Acum avem două opțiuni:
1. Ungem blatul cu sos de roșii, punem deasupra ce ne trece prin cap : cubulețe de șuncă, ciuperci, rondele de ardei, chilli, roșii cherry strivite în mână, mozzarela, măsline, mai punem sos de roșii și dăm la cuptor până se rumenește.Variantele sunt practic nelimitate, există pizza cu ce mai avem prin frigider, numai cu legume dacă este post, numai cu roșii cherry strivite și bucăți generoase de mozzarela stropite cu ulei de măsline și busuioc, cu șuncă și sos carbonara (de smântână), cu porumb, fasole kinnley (din aia roșie din conservă) carne tocată, chilly și brânză pentru varianta mexicană,etc..limitele sunt impuse doar de imaginația fiecăruia.
 
2. Ungem blatul cu sos de roșii și punem pe jumătate o umplutură de ciuperci calite cu ceapă verde. acoperim, sigilam ungem cu ulei si dăm la copt.
 
 
 
 

No comments: