orez cu ciuperci brune |
Ingrediente:
250 g ciuperci champignon brune
1 cană orez cu bob lung
1 ceapă
3 căni apă
1 cub knorr legume sau vegeta
1 lingură piccorele
ulei
Preparare:
Ciupercile se șterg cu un prosop de bucătărie (în nici un caz nu se spală) și se taie în jumătăți dacă sunt mai micuțe sau felii pe lungime, cu tot cu codițe dacă sunt mai mari.
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de ulei.
Se adaugă ciupercile, se călesc și ele câteva minute, apoi se adaugă o cană de orez, cubul de legume sau altă bază de mâncăruri și 3 căni de apă.Din acest moment nu se mai amestecă în cratiță, facem focul mic, punem capac și lăsăm până scade apa.Potrivim de sare, adăugăm o lingură de sos piccorele, amestecăm și luăm de pe foc.
Se servește cu salată de vară: felii de ceapă, roșii și rondele de ardei galben, stropite cu sare, piper și ulei.
orez cu ciuperci și salată de vară |
La desert servim struguri din grădină.
struguri de grădină |
No comments:
Post a Comment