Monday, October 28, 2013

TARTINE CU PASTĂ DE CONOPIDĂ

Ingrediente:

pentru tartine:
tartine cu pastă de conopidă
  • 100g brânză rasă
  • 1 ou
  • 1 cană făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • puțin iaurt sau smântână

pentru pasta de conopidă:
  • 1 conopidă
  • 1 ou
  • 1 linguriță muștar
  • ulei
  • 1-2 căței usturoi

Preparare:

tartine:
tartine cu brânză
  1. amestecăm făina cu praful de copt, adăugăm gălbenușul și brănza și 1-2 linguri iaurt.Amestecăm, trebuie să obținem un aluat nu prea vârtos.Adăugăm albușul bătut spumă.
  2. luăm cu lingura din compoziție și o așezăm pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
  3. coacem în cuptorul încins la 180 grade până tartinele devin aurii.

crema de conopidă:

cremă de conopidă
  1. fierbem conopida în apă cu sare.
  2. strecurăm și lăsam la răcit, apoi strivim cu furculița.
  3. amestecăm cu maioneza făcută dintr-un gălbenuș, o linguriță de muștar, sare, ulei și 1-2 căței de usturoi pisat.








Prezentare:

 ungem tartinele cu pasta de conopidă și asezonăm cu piper proaspăt măcinat sau pătrunjel tocat.


tartine cu brânză cu toping de cremă de conopidă

No comments: