pentru tartine:
tartine cu pastă de conopidă |
- 100g brânză rasă
- 1 ou
- 1 cană făină
- 1 linguriță praf de copt
- puțin iaurt sau smântână
pentru pasta de conopidă:
- 1 conopidă
- 1 ou
- 1 linguriță muștar
- ulei
- 1-2 căței usturoi
Preparare:
tartine:
tartine cu brânză |
- amestecăm făina cu praful de copt, adăugăm gălbenușul și brănza și 1-2 linguri iaurt.Amestecăm, trebuie să obținem un aluat nu prea vârtos.Adăugăm albușul bătut spumă.
- luăm cu lingura din compoziție și o așezăm pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
- coacem în cuptorul încins la 180 grade până tartinele devin aurii.
crema de conopidă:
cremă de conopidă |
- fierbem conopida în apă cu sare.
- strecurăm și lăsam la răcit, apoi strivim cu furculița.
- amestecăm cu maioneza făcută dintr-un gălbenuș, o linguriță de muștar, sare, ulei și 1-2 căței de usturoi pisat.
Prezentare:
ungem tartinele cu pasta de conopidă și asezonăm cu piper proaspăt măcinat sau pătrunjel tocat.
tartine cu brânză cu toping de cremă de conopidă |
No comments:
Post a Comment