biscuiti cu rucola |
Avem nevoie de:
1 cană făină
1/2 pachet unt sau margarină (cam 100 g)
1 linguriță praf de copt
puțină sare și un praf de zahăr
ceapă verde tocată
câteva fire de rucola tocate mai mare
250 g urdă (sau brânza ricotta)
150 ml lapte
1 ou
Cum se face :
Într-un bol se amestecă faina cu praful de copt, sare si un vârf de cuțit de zahăr.Se adaugă untul sau margarina tăiată cubulețe.Se amestecă bine cu vârfurile degetelor până se obține un aluat sfărâmicios la care se adaugă ceapa verde tocată, rucola, urda și în final laptele.Se framânta bine pâna devine un aluat elastic.
Se transferă aluatul pe masa de lucru presărată cu făină, se mai frământa puțin, apoi se întinde o foaie mai groasă (cam de un deget).Se taie foaia in forme de biscuiți dorite (pătrate, dreptunghiuri, cercuri).
Se pun biscuiții pe o tava de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu sare, piper și boia (sau ce alte condimente doriți : chimen, oregano, susan, mac)
Se coc în cuptorul preâncălzit cam 25 minute.
Se servesc reci, unși cu unt sau cu diverse sosuri după preferință (tzatziki, guacamole,piccorele)
No comments:
Post a Comment