Tuesday, October 22, 2013

MĂLAI BĂNĂȚEAN

Ingrediente:

1/2 kg mălai proaspăt măcinat la moară (merge și de cumpărat)
1l lapte
1-2 linguri zahăr
1 cană făină albă
1 pliculeț drojdie (sau drojdie proaspătă cam cât o nucă)
puțină sare
ulei pentru uns tava de copt

Preparare:

     Se fierbe laptele și se toarnă fierbinte peste mălai.Se amestecă bine și când s-a răcorit se adaugă făina,zahărul, drojdia și un praf de sare.Se lasă la crescut cam 2 ore.
     Se unge cu ulei o tavă de copt, transferăm mălaiul în tavă și ungem deasupra cu o compoziție de făină cu apă cam de consistența aluatului de clătite.
     Se coace în cuptorul încins până se rumenește frumos.
     Scoatem din cuptor și lăsăm la răcit acoperit cu un prosop de bucătărie.
     Merge foarte bine cu sarmale, mâncare de fasole,cârnați afumați prăjiți cu ou,tocăniță, dar mai ales cu cotoroage (aspic)
     Pentru varianta de post, folosim apă în loc de lapte.

No comments: