Tuesday, October 22, 2013

COTOROAGE (ASPIC DE PORC) SCHWEINE SULZE

Ingrediente:
cotoroage (aspic)

  • carne de porc : râtul, coada, copitele, urechile, șorici și o bucată generoasă de pulpă din partea din față.
  • vegeta
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • usturoi
  • piper măcinat
  • boia de ardei



Preparare:

     Carnea se sărează și se ține căteva zile în saramură, după care se spală și se pune la fiert în apă căt să o acopere bine, cu foi de dafin și boabe de piper și puțină vegeta.Se poate adăuga și o ceapă întreagă și un morcov sau țelină dar nu este obligatoriu.Se fierbe bine la foc mic pănă scade și zeama devine lipicioasă.Puneți apă suficientă de la început, este interzis să se mai adauge apă pe parcurs.Se potrivește se sare dacă mai este nevoie.
     Luăm de pe foc și lăsăm să se liniștească, apoi cu polonicul îndepărtăm grăsimea sare s-a ridicat deasupra.
     În câteva boluri, strivim câte doi căței de usturoi, așezăm bucăți de carne (îndepărtăm oasele cât putem), apoi turnăm supa fierbinte.După câteva minute, presărăm deasupra piper măcinat și boia de ardei.Lăsăm la răcit în cămară.
     Se servește stropită cu zeamă de lămâie și mălai.
 
cotoroage (aspic de porc)

No comments: