pentru aluat de tartă:
- 300 g făină
- 80 ml ulei
- 100 ml vin alb
- un praf de sare
pentru umplutură:
- 300 g șuncă presată
- 250 g ciuperci
- 100 g cașcaval
- 3 ouă
- 250 ml smântână
Preparare:
aluat de tartă:
- se amestecă făina cu sarea, cu uleiul și vinul. Se frământă aluatul, se împarte în trei părți;apoi 2/3 din aluat se întinde pe masa de lucru presărată cu făină, se transferă în forma de tartă și se înțeapă cu furculița.Se coace acoperit cu hârtie de copt cam 10 min.Se lasă la răcit.
- din cealaltă treime de aluat se întinde o foaie care se taie fâșii.
umplutura:
- se bat ouăle și se adaugă restul ingredientelor tăiate mărunt.
asamblare:
- se toarnă umplutura peste tarta coaptă pe jumătate și se așează deasupra fâșiile de aluat, în formă de grilaj.
- se coace în cuptorul încins la 180 grade până se leagă compoziția de umplutură
No comments:
Post a Comment