pentru blatul de ruladă:
- 3 ouă
- 3 linguri făină
- 3 linguri lapte
- un praf de sare
pentru umplutură:
- 250 g pastă de brânză
- o cutie fileuri de somon afumat
pentru prezentare:
- salată rucola
- zeamă de lămâie
- ulei măsline
Preparare:
blatul:
- amestecăm gălbenușurile cu făina, laptele și puțină sare, apoi adăugăm albușurile bătute spumă.
- turnăm aluatul în tava de copt tapetată cu hâtrie de copt și coacem 10 minute în cuptorul încins la 180 grade
- scoatem blatul și îl răsturnăm pe un prosop de bucătarie.
umplutura:
- pasta de brânză o preparăm după rețeta de aici
- ungem blatul cu pasta de brânză, tapetăm cu fileurile de somon, presărăm piper măcinat și rulăm strâns.Împachetăm in folie și dăm la frigider 30 min.
prezentare:
așezăm rucola pe un platou, sărăm, stropim cu zeamă de lamâie și ulei de măsline.
scoatem rulada din frigider și o tăiem felii cât vrem noi de subțiri, tăiem pe diagonală pentru un efect mai artistic.
așezăm feliile de ruladă peste salată și ornăm cu ou fiert tăiat în patru și câteva măsline negre.
servim imediat pentru că rucola se înmoaie mai repede ca salata verde.
No comments:
Post a Comment