Thursday, October 24, 2013

CORNULEȚE CU CARNE

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 12 linguri făină
  • 1 plic drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură ulei (sau untură de porc)
  • cca 1/2 cană apă caldă
  • 1 praf de sare

pentru umplutură:

  • 3 cartofi
  • 1 praz (sau ceapă verde)
  • 500 g gulaș de vită (sau piept de pui dezosat, pulpe de pui dezosate, gulaș de porc)
  • 1 ardei roșu

Preparare:

aluatul

     Într-un bol punem făina, facem o groapă la mijloc, punem drojdia lingurița de zahăr și puțină apă calda.Lăsăm să crească maiaua. Adăugăm uleiul și restul de apă și începem să amestecăm cu mâna aducând făina spre centru până obținem un aluat.Dacă este nevoie mai adăugăm făină sau apă caldă.Frământăm bine până aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.Acoperim cu un prosop de bucătărie ud și punem la căldură, cam 2 ore, să crească aluatul.

umplutura:
  1.      curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi fierbem în apă cu sare.
  2.      prazul îl tăiem rondele
  3.      ardeiul roșu îl tăiem cuburi
     Într-o cratiță încinsă, punem puțin ulei și călim prazul, ardeiul și carnea tăiată cuburi mici.adăugăm o lingură de bulion, sare piper și puțină apă și lăsăm să scadă.Luăm de pe foc și lăsăm la răcit.
     Într-un bol amestecăm tocănița de carne cu cartofii fierti (răciți și strecurați).Condimentăm cu sare piper și ce ne mai trece prin cap (eu pun condimente de la texmex)
     Transferăm aluatul pe masa de lucru presărată cu făina, frământăm puțin facem sul și îl împarțim în părti egale.
     Luăm fiecare bucată de aluat și o întindem cu sucitorul.
     Decupăm forme rotunde cu buza unei farfurioare.
     În fiecare formă punem umplutură, ungem marginile cu ou bătut și le lipim una peste alta.Apăsăm bine să nu se dezlipească la copt.Sigilăm cu furculița.
     Așezăm cornulețele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
     Ungem fiecare cornuleț cu ou bătut și coacem în cuptorul încins, la 180 grade, cam 30 min.Verificăm să nu se ardă, să fie rumeniți frumos.
     Se servesc calzi.

    

No comments: