paste cu jumări din slănină afumată |
Ingrediente:
- 200g paste în formă de melcișori
- 2 felii slănină afumată
- 2 linguri sos de roșii sau piccorele
- brânză/cașcaval/parmezan pentru ornat
Preparare:
- Se fierb pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se strecoară și se trec printr-un jet de apă rece.
- Slănina se taie cubulețe mici și se prăjește în cratiță, la foc mic, până devine jumări, dar avețí grijă să nu se înegrească, să fie frumoase, aurii.Se îndepărtează grăsimea lăsată, aproape toată lăsăm numai cât o lingură , apoi adăugăm pastele și le prăjim și pe ele puțin.
- În farfuria în care servim, așezăm pastele, adăugăm fie bulion, fie pastă piccorele și radem brânză deasupra.
tips : pentru o variantă mai picantă, adăugăm un cățel de usturoi pisat la fript, după ce este gata slănina (lăsăm doar puțin să se desfacă aroma, altfel se amărăște)
pentru varianta mai sățioasă, după ce am prăjit și pastele, adăugăm și un ou.
No comments:
Post a Comment