Avem nevoie de :
cornulețe pelimeni |
· 2 căni făină
· drojdie uscată cam 1/2pachețel
· 2 linguri untură
· Cca ½ cană apă
· sare,zahăr
Pentru umplutura:
· 1 cutie brânză dulce de vaci
· 150-200g brânză sărată rasă
· 1 ou
Pregatire aluat:
Într-un castron punem făina, facem o adâncitură la mijloc și adăugăm drojdia, 2 linguri de untură, un praf de sare, o linguriță de zahăr și apă.Frământăm un aluat care trebuie să fie de consistența unui aluat de langoși.Frământam bine, sa nu fie lipicios, până se desprinde de mână.Lăsăm aluatul să se odihneasca până pregătim umplutura.(vre-o 20 min, să se dubleze volumul)
Pentru umplutură amestecăm bine brânza bulce cu cea dată pe răzătoare și oul.Putem adăuga și alte arome (ceapă verde tocată, praz, mărar)
Răsturnăm aluatul pe masa de lucru unsă bine cu ulei sau untură, mai frământăm puțin, apoi formăm un sul pe care îl imparțim în mai multe părți egale.Luăm fiecare bilă de aluat și o întindem cu sucitorul.Facem o foaie rotundă nu prea subțire. În mijlocul fiecarui cerc punem brânză, apoi împaturim pe diametru și aducem extremitățile una peste alta.Presărăm chimion.Coacem în cuptorul încins la 180 grade, până se rumenesc.
În loc de untură se poate folosi ulei.
No comments:
Post a Comment