salată de ghebe |
Ingrediente:
- 2 kg ghebe
- 4-5 căței usturoi
- 1 pahar oțet
- 3 linguri sare de mare
- 3 - 4 foi dafin
- 1 linguriță ienibahar măcinat
Preparare:
Ghebele sunt niște ciuperci de pădure, de culoare maro închis și au un gust puțin iute.La fierbere devin gelatinoase așa că trebuie preparate cu atenție ca sa fie gustoase.Mai întâi le curățăm bine, folosim numai pălărioarele.Rupem ciupercile cu mâna , bucăți cât dorim de mari.Le spălăm bine bine de tot, în trei ape, apoi le ounem la fiert în apă cu sare și oțet.După ce au clocotit, le luăm de pe foc, le strecurăm și le mai spălăm odată cu jet de apă rece.
Punem ciupercile în oala, adăugam apă cât să le acopere (cam 21), 3 linguri de sare, 3-4 foi de dafin fărâmițate, 1 pahar mic de oțet (puteți pune mai mult dacă va place mai acru), puțin ienibahar (cam o linguriță) și 4-5 căței de usturoi zdrobiți.Se fierbe 10 min după care se pune fierbinte în borcane.Borcanele legate cu celofan sau capsate cu capace, se țin învelite într-o pătură până se răcesc, apoi se păstrează în cămară.
ghebe murate |
ghebe la borcan, cu usturoi |
No comments:
Post a Comment