fasole cu cârnați |
Ingrediente:
1/2 kg fasole boabe
4 bucățele de slănină afumată
2 cârnați proaspeți de porc
3 căței usturoi
1 ceapă
1 ardei capia
o mână de ace proaspete de rozmarin
vegeta, făină, boia
Preparare:
Intr-o oala de 3 l se pune pe fund slănină afumată tăiată patrate nu prea mici.Deasupra se pune fasolea boabe spălată, o ceapă tocată, un ardei tocat și apă cât să umplem oala.Fierbem până fasolea este moale.
Într-o cratiță mare, călim usturoiul tocat mărunt împreună cu rozmarinul, cât să lase aroma; adăugăm o lingură de făină și una de boia, prăjim puțin apoi stingem cu zeama de la fasole (cu grijă să nu facem cocoloașe).Adăugăm toată fasolea fiartă, vegeta și cârnații.Mai lăsăm să fiarbă până se îngroasă puțin și cârnații sunt pătrunși bine.Amestecăm să nu se prindă de fund (fasolea are obiceiul ăsta prost)
Servim cu salată de varză, salată de ghebe sau alte murături.
salată de ghebe |
No comments:
Post a Comment