- 200g făină
- 2-3 ouă
- sare
Preparare:
- cerneți făina pe masa de lucru
- amestecați cu un praf de sare(cât puteți lua cu 3 degete)
- formați o moviliță
- faceți o groapă la mijloc
- spargeți ouăle în groapă
- începeți să amestecați din mijloc, aducând treptat făina de pe margine spre centru, până se formează un aluat vârtos.Dacă este necesar mai adăugați făină.
- frământați bine aluatul, să devină elastic.Lăsați vre-o 20 minute la odihnă.
- împărțiți aluatul în două
- întindeți câte o pătură de aluat pe masa presărată cu făină, cât doriți de subțire și tăiați tăiței în ce fel de forme doriți
- presărați tăițeii pe o față de masă curată, cât mai afânat și lasați să se usuce.
se poate adăuga o lingură de ulei la frământare
adăugați boia de ardei și pastă de roșii și obțineți tăiței roșii
adăugați boia de ardei și praf de cimbru uscat pentru o tentă de ardeal
No comments:
Post a Comment