Wednesday, October 30, 2013

TĂIȚEI DE CASĂ - REȚETA DE BAZĂ

Ingrediente:
  • 200g făină
  • 2-3 ouă
  • sare

Preparare:

  1. cerneți făina pe masa de lucru
  2. amestecați cu un praf de sare(cât puteți lua cu 3 degete)
  3. formați o moviliță
  4. faceți o groapă la mijloc
  5. spargeți ouăle în groapă
  6. începeți să amestecați din mijloc, aducând treptat făina de pe margine spre centru, până se formează un aluat vârtos.Dacă este necesar mai adăugați făină.
  7. frământați bine aluatul, să devină elastic.Lăsați vre-o 20 minute la odihnă.
  8. împărțiți aluatul în două
  9. întindeți câte o pătură de aluat pe masa presărată cu făină, cât doriți de subțire și tăiați tăiței în ce fel de forme doriți
  10. presărați tăițeii pe o față de masă curată, cât mai afânat și lasați să se usuce.
Variațiuni pe această temă:
se poate adăuga o lingură de ulei la frământare
adăugați boia de ardei și pastă de roșii și obțineți tăiței roșii
adăugați boia de ardei și praf de cimbru uscat pentru o tentă de ardeal


No comments: