|
tăiței cu varză |
Ingrediente:
- 200g paste
- 1/2 varză roșie
- 1 ceapă
- ulei,sare, semințe de chimen, oțet, zahăr.
Preparare:
- radem varza pe răzătoarea cu ochiuri mari
- fierbem pastele, le strecurăm și le trecem rapid sub un jet de apă rece
- într-o cratiță încingem o lingură de ulei și călim ceapa curățată și tocată mărunt până devine transparentă
- adaugăm semințe de chimion, sare și o linguriță de zahăr, lăsăm să se desfacă aromele
- adăugăm varza, perpelim 1 minut la foc iute, adăugăm un strop de oțet, puțină apă, facem focul mic și călim cu capacul pus până se înmoaie varza.Amestecăm din când în când și avem grijă să nu se prindă.Dacă este nevoie mai adăugăm câte puțină apă.Varza nu trebuie să fiarbă acoperită cu apă, ci să se călească încet.
- când varza este călită, adăugăm și pastele fierte, amestecăm, mai lăsăm puțin pe foc ca să se pătrundă aromele.
Servim presărate cu piper măcinat și zahăr.
|
tăiței cu varză roșie |
No comments:
Post a Comment