Friday, October 18, 2013

PELIMENI

Avem nevoie de :

 Pentru aluat:
 
·         2 căni făină
·         1 ou
·         2 linguri ulei
·         Cca ½ cană apă
·         sare
 
Pentru umplutura:
 
·         2 cepe taiate marunt
·         500g carne tocată
·         Sare, piper


Pregatire aluat:

     Într-un castron punem făina, facem o adâncitură la mijloc și adăugăm oul, 2 linguri de ulei și apă.Frământăm un aluat care trebuie să fie de consistența unui aluat de tăiței.Frământam bine, sa nu fie lipicios, până se desprinde de mână.Lăsăm aluatul să se odihneasca până pregatim umplutura.
 
     Pentru umplutură amestecăm bine carnea tocată cu ceapa dată pe răzătoare, sare și piper.Piper să fie din belșug.
 
     Răsturnăm aluatul pe masa de lucru presărată cu făină, mai frământăm puțin, apoi formăm un sul pe care îl imparțim în mai multe părți egale.Luăm fiecare bilă de aluat și o întindem cu sucitorul.Facem o foaie subțire.Decupăm cu gura unui pahar forme rotunde.În mijlocul fiecarui cerc punem carne, apoi împaturim pe diametru și aducem extremitățile una peste alta (ca un fel de ravioli).
 
 
     După ce am terminat cu aluatul, punem la fiert într-o cratiță largă apă cu sare.Fierbem pelimeni pe rând și îi scoatem cu spumiera.Îi ținem la căldură, stropiți cu unt fierbinte până în momentul servirii.
       Servim cu smântână și brănză rasă.

No comments: