Monday, October 21, 2013

SALATĂ MEXICANĂ

Ingrediente:
salata mexicana

  • 1/2 pachet taiței fundiță sau melci sau cuș-cuș (la alegere)
  • 1 cutie porumb boabe
  • 1 cutie ciuperci tăiate 
  • 1 borcan castraveciori acri
  • 1 ardei gras roșu (la alegere)
  • 1 cutie fasole roșie (la alegere)
  • 250 g șuncă presată
  • maioneză preparată din 2 gălbenușe, 1 lingură mustar și ulei
  • condimente chilli (ardei iuți uscați tocațo mărunt)






Preparare:

  1. tăițeii se fierb în apă cu sare, se strecoară și se răcoresc sub un jet de apă rece.
  2. șunca ardeiul și castraveciorii se taie cubulețe
  3. porumbul, fasolea și ciupercile se strecoară
  4. se amestecă totul, se portivește se sare și piper, apoi se adaugă maioneză.

tips: putem folosi ciuperci proaspete pe care le tăiem felii și le călim cu ceapă
        varianta light, fără ardei, chilli și fasole este la fel de bună
       

No comments: